Tønsberg Triathlonklubb

Tønsberg Triathlonklubb

Vaktplan for Tønsbergdysten Triatlon

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 27. Mai 2018

Vedlagt liste viser vaktplanen for arrangementet. 

Her finner du foreløpig vaktplan for Tønsbergdysten: Tønsbergdysten Triatlon - Vaktplan.pdf. Der det står et ? mangler vi en vakt/funksjonær. Skriv i kommentarfeltet på Facebook-gruppa hvilken vakt du eller noen i familien vil ha :-) Alternativt kan du sende en epost til arrangement@tonsbergtri.no. Her finner du en oversikt over de forskjellige sykkelvaktene: Tønsbergdysten - hvor skal sykkelvaktene stå.doc

Det er forventet at de som skal være med på arrangementet hjelper til med rigging og rydding.

Minner om at de som skal være vakter i sykkelløypa må ha gjennomført det obligatoriske løypevaktkurset.

Sykkelløypa i Tønsbergdysten Triatlon er ny

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 22. Mai 2018

Mange har sikkert fått med seg at sykkelløypa i Tønsbergdysten Triatlon er endret. Det er spesielt to grunner til at vi har gjort denne endringen. Den første er at vi ønsket sykkelløypa bort fra fylkesveien og inn i et roligere område. Det blir mindre trafikk og sikkerheten kan ivaretas på en bedre måte. Den andre grunnen er at vi ønsket en tur/retur løype, slik at deltakerne kan se hverandre i løypa.

Løypa er småkupert og går i landlige omgivelser. De første to kilometerne går langs kysten til Skallevold. Så svinger man venstre opp mot Brekke. Når man kommer opp til Åsgårdstrandsveien (fylkesvei) svinger man til høyre, sykler noen hundre meter og tar av til venstre mot Karpinen. Ved Karpinen tar man til høyre og sykler til enden av veien (gamle Rom skole). Der svinger man venstre. Sykler så snaue 2 kilometer før man kommer til vendingspunktet. Deretter sykler man samme vei tilbake.

Vendingspunktet er merket i asfalten med "TD - 10" og en hvit strek.


Her er link til et Google kart. Der kan dere se alle detaljene.

https://www.google.com/maps/d/...
Vakter til Tønsbergdysten

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 10. Apr 2018

I årets Tønsbergdysten har vi lagt om sykkelløypa. Hovedårsaken er at vi forventer flere deltakere, og at man av sikkerhetsmessige grunner ønsker å sykle minst mulig langs fylkesvei. 

Sykkelløypa kan du se her: Løypebeskrivelse

I løypa skal vi ha 9 vakter i kryss, og 2 vakter som varsler med fløyte når det kommer syklister inn mot fylkesveien (Åsgårdstrandsveien). Totalt 11 personer.

Vaktoversikt kan du se her: Vaktoversikt sykkelløype

Vi trenger 3 personer i kajakk eller på padlebrett som kan følge med på utøverne når de svømmer.


Det er laget en beredskapsplan som alle vakter må kjenne til. Den finner du her: Beredskapsplan Tønsbergdysten

Send en e-post til arrangement@tonsbergtri.no hvis du kan bidra som vakt. Hvis du ikke kan selv må du gjerne spørre noen i familien :-) Vakter må være over 18 år, og hvis man skal være sykkelvakt må man minimum ha gjennomført Løypevakt-kurset (er tilgjengelig som gratis e-læringskurs på www.minidrett.no). Førstemann til mølla!

Tusen takk til de som stiller opp!
Løypevakt i sykkelritt

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 10. Apr 2018

I juni 2016 ble det offentliggjort en ny utgave av «Forskrift om sykkelritt på veg» som danner grunnlaget for hvilke retningslinjer arrangører av sykkelritt på offentlig vei må følge. Den nye forskriften stiller krav til at løypevakter på sykkelritt innehar riktig kompetanse. Det betyr at alle må vakter må gjennomgå kurs. Det enkleste kurset er Løypevakt-kurset. Det er et gratis e-læringskurs som gjennomføres på under 2 timer. Det er viktig for klubben at flest mulig blir sertifiserte løypevakter, slik at man kan bidra som sykkelvakt på dugnad. Styret forventer at alle medlemmer gjennomfører dette kurset før sesongen begynner. Får gjerne familie eller venner til å ta kurset også, så kan de hjelpe oss ved gjennomføring av arrangementer.

For å ta kurset gjør du følgende. Gå inn på www.minidrett.no. Logg på med din idrettsbruker. Velg menyvalget «Påmelding», deretter «Kurs». Søk så frem kurset «Løypevaktkurs e-læring». Kurset er delt opp i moduler, så du trenger ikke ta hele kurset på en gang. Når du er ferdig er du sertifisert løypevakt :-)

Du finner informasjon om kurset her: https://ekurs.nif.no/enrol/index.php?id=369

Det neste vaktnivået er «Stasjonær vakt». Dette kurset er mer omfattende, og har også en praktisk del i tillegg til den teoretiske delen. En stasjonær vakt kan regulere trafikk. Det hadde vært supert om noen i klubben kunne tenke seg å ta dette kurset. Klubben dekker kostnadene. Hvis du er interessert, ta kontakt på arrangement@tonsbergtri.no. Du finner mer informasjon om dette kurset her: http://www.sykling.no/article/...Kystleden Mosjonsklassen

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 27. Mar 2018

Kystleden har i alle år hatt en mosjonsklasse uten tidtaking. Nytt av året er at vi innfører en mulighet for å starte en time før den ordinære starten. De som er påmeldt mosjonsklassen uten tidtaking kan dermed velge om de vil starte en time før de andre, eller om de vil starte sammen med de andre. 

Hvis man ønsker å gå løypa, eller løpe veldig rolig, oppfordrer vi til å starte en time før de andre. 

Drikkestasjoner og opplegget ellers ser det samme, men du vil oppleve mer liv i løypa, og mange av de andre løperne når de kommer løpende forbi i full fart. 


Hvis du er i tvil om dette er moro eller ikke – sjekk ut alle de fornøyde ansiktene i bildeserien fra Kystleden 2017 (https://www.facebook.com/pg/Kystleden/photos/?tab=album&album_id=1670170236327588). 


Velkommen til et eventyr på Vestfolds vakreste kyststi.