Tønsberg Triathlonklubb

Tønsberg Triathlonklubb

Vakter til Tønsbergdysten

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 10. Apr 2018

I årets Tønsbergdysten har vi lagt om sykkelløypa. Hovedårsaken er at vi forventer flere deltakere, og at man av sikkerhetsmessige grunner ønsker å sykle minst mulig langs fylkesvei. 

Sykkelløypa kan du se her: Løypebeskrivelse

I løypa skal vi ha 9 vakter i kryss, og 2 vakter som varsler med fløyte når det kommer syklister inn mot fylkesveien (Åsgårdstrandsveien). Totalt 11 personer.

Vaktoversikt kan du se her: Vaktoversikt sykkelløype

Vi trenger 3 personer i kajakk eller på padlebrett som kan følge med på utøverne når de svømmer.


Det er laget en beredskapsplan som alle vakter må kjenne til. Den finner du her: Beredskapsplan Tønsbergdysten

Send en e-post til arrangement@tonsbergtri.no hvis du kan bidra som vakt. Hvis du ikke kan selv må du gjerne spørre noen i familien :-) Vakter må være over 18 år, og hvis man skal være sykkelvakt må man minimum ha gjennomført Løypevakt-kurset (er tilgjengelig som gratis e-læringskurs på www.minidrett.no). Førstemann til mølla!

Tusen takk til de som stiller opp!
Løypevakt i sykkelritt

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 10. Apr 2018

I juni 2016 ble det offentliggjort en ny utgave av «Forskrift om sykkelritt på veg» som danner grunnlaget for hvilke retningslinjer arrangører av sykkelritt på offentlig vei må følge. Den nye forskriften stiller krav til at løypevakter på sykkelritt innehar riktig kompetanse. Det betyr at alle må vakter må gjennomgå kurs. Det enkleste kurset er Løypevakt-kurset. Det er et gratis e-læringskurs som gjennomføres på under 2 timer. Det er viktig for klubben at flest mulig blir sertifiserte løypevakter, slik at man kan bidra som sykkelvakt på dugnad. Styret forventer at alle medlemmer gjennomfører dette kurset før sesongen begynner. Får gjerne familie eller venner til å ta kurset også, så kan de hjelpe oss ved gjennomføring av arrangementer.

For å ta kurset gjør du følgende. Gå inn på www.minidrett.no. Logg på med din idrettsbruker. Velg menyvalget «Påmelding», deretter «Kurs». Søk så frem kurset «Løypevaktkurs e-læring». Kurset er delt opp i moduler, så du trenger ikke ta hele kurset på en gang. Når du er ferdig er du sertifisert løypevakt :-)

Du finner informasjon om kurset her: https://ekurs.nif.no/enrol/index.php?id=369

Det neste vaktnivået er «Stasjonær vakt». Dette kurset er mer omfattende, og har også en praktisk del i tillegg til den teoretiske delen. En stasjonær vakt kan regulere trafikk. Det hadde vært supert om noen i klubben kunne tenke seg å ta dette kurset. Klubben dekker kostnadene. Hvis du er interessert, ta kontakt på arrangement@tonsbergtri.no. Du finner mer informasjon om dette kurset her: http://www.sykling.no/article/...Levert av IdrettenOnline