7-fjellstur i Tønsberg - hyggelig mosjonsløp for alle


Navnet skjemmer ingen. Fjellene er kanskje ikke like høye og bratte som de i Bergen, men åsene i Undrumsdal og Brekkeskogen er det heftigste fjellområdet i Tønsberg. De ligger nord-vest mot Re, og turen er mer enn tøff nok! 


Når og hvor?


Årets 7-fjellstur avholdes lørdag 27 oktober. Start  kl. 12.oo på Barkåker gamle jernbanestasjon (nå Kiwi). Gratis og åpent for alle. Du deltar på egen risiko og ansvar. Kun en drikkestasjon, ved gamle E18 ca halvveis.

Vi kan ikke parkere på parkeringsplassen til Kiwi, men vi kan parkere ved idrettsbanen og skolen. Kan også parkere hos Visma.


Påmelding


Meld deg på her. Arrangementet er gratis, men de som vil støtte klubben kan Vippse 100 kroner til Tønsberg Triathlonklubb (22015). Takk!


https://www.webscorer.com/register?raceid=147169

Løypebeskrivelse


Start og mål Gamle Barkåker Jernbanestasjon (nedlagt) nå "Kiwi"
Løper mot Gulli, gangbro over nye E18.
Topp 1- Søndre Gulliås 58 moh, 2.0 km
Topp 2- Østre Gulliås 55 moh, 3.0 km
Over Tveiteelva 6 moh
Topp 3- Flatåsen 111 moh, 4.0 km
Topp 4- Draghølåsen 130 moh, 5.0 km
Topp 5- Søndre Undrumsås 135 moh, 5.8 km
Topp 6- Nordre Undrumsås 145 moh med Signalen og Tbg kommunens høyeste topp, 6.1 km
Ned til og over gamle E18 på 12 moh
Topp 7 Opp traktorvei til Brekkeskogen 85 moh, 7.4 km
Vestre (rød) løype på skogsvei og sti
Grusvei til høyre for ny jernbanebro, gjennom jernbaneundergang og grusvei til MÅL.

Lengde ca. 14 km, sum høydemeter er ca 400.


Første halvdel av løypa er veldig kupert. Du må regne med litt klatring :-) Det er mye stein og røtter, og på høsten er det ofte vått og litt gjørmete. På stien over første toppen hopper man ned på noen treplanker, og de er som regel veldig glatte. Vær forsiktig! Det er lurt å ha sko med godt grep.


Løypekart

Strava route: https://www.strava.com/routes/15336872

Strava segment: https://www.strava.com/segments/18767460 

Gpx-fil: 7-fjellstur - Tønsberg Triathlonklubb.gpx

Løypa er ca. 14,1 km lang og det er totalt ca. 400 høydemeter. Det er vanskelig å finne frem hvis man ikke er kjent, men løypa vil være godt merket.
Resultater 2017


https://www.webscorer.com/race?raceid=118723&lang=no


Race brief fra 2017


Parkering. Husk at vi kan ikke parkerer på parkeringsplassen til Kiwi, men vi kan parkere ved idrettsbanen og skolen. Vi kan også parkere hos Visma.


Registrering og etteranmelding. Når du kommer må du registrere deg i sekretariatet og skrive startnummeret ditt på håndbaken. Rop ut nummeret ditt når du kommer i mål, slik at tidtaker for klokket deg inn. Hvis du vil etteranmelde deg gjør du det i sekretariatet. Sekretariatet åpner kl. 11.00 ved Kiwi.


Gule vester. Det er fint om de som kjenner løypa tar på gule vester, slik at de som er usikre på løypa kan følge en gul vest.


Løypa. Løypa er merket med røde og hvite bånd, og noen piler for å markere retning. Hvis du er i tvil om hvor løypa går, løft blikket og se etter båndene.


Forholdene. Det er veldig vått og glatt noen steder, så regn med å bli våt og vær forsiktig. Nevner spesielt et sted i første skogsparti hvor man hopper ned på noen planker – de er ofte ekstremt glatte. Bergene er glatte og enkelte partier med leire er svært glatte.


Drikkestasjon.  Vann og saft serveres når du er halvveis, i det du løper ut på gamle E-18 og svinger nordover


Søppel. Hvis du har med gels eller andre ting må du ikke kaste søppel i naturen. Ta det med til drikkestasjonen eller til målområdet.


Mobiltelefon. Ta med mobiltelefon i tilfelle du eller andre skulle få problemer eller uhell.

Levert av IdrettenOnline