7-fjellstur i Tønsberg - hyggelig mosjonsløp for alle


Navnet skjemmer ingen. Fjellene er kanskje ikke like høye og bratte som de i Bergen, men åsene i Undrumsdal og Brekkeskogen er det heftigste fjellområdet i Tønsberg. De ligger nord-vest mot Re, og turen er mer enn tøff nok! Ta en titt på bildene fra løpet i 2018. De finner du her.

Lurer du på om dette er noe for deg? Da er svaret JA😉

Høstens Lokale eventyrløp, 7-fjellstur i Tønsberg - dette er for alle, enten du går eller løper!

Arrangementet er gratis, men vi oppfordrer alle deltakere til å støtte Kirkens Bymisjon i Tønsberg ved å vippse valgfritt beløp til nr: #22015. Dette er klubbens Vipps nummer, men beløpet som kommer inn vil gå uavkortet til Skattekammeret. Merk innbetaling med "7-fjellstur".


Kirkens Bymisjon Vestfold er en åpen og inkluderende ideell organisasjon som arbeider blant mennesker som strever med hverdagen på ulike måter. Vår visjon er at alle mennesker erfarer respekt, rettferdighet og omsorg. I Vestfold er vi etablert i Tønsberg, Sandefjord og Holmestrand. 

Vi har et spesielt fokus på barn og unge, og har som mål at alle barn og unge skal ha mulighet til en aktiv hverdag, uten at prislappen skal ekskludere dem fra deltagelse. I «Skattekammeret» som ligger i Halfdan Wilhelmsens alle 1B lånte vi ut nærmere 5000 ulike sport- og fritidsenheter i fjor. Med pandemien bak oss øker behovet og vi setter pris på alle den støtte vi kan få for å gi barn og unge en aktiv og trygg oppvekst.
Mosjonsklasse og løp med tidtaking

Dette er et løp for alle som liker å gå eller løpe. Hvis du ønsker å gå, melder du deg på mosjonsklassen. Denne klassen er uten startnummer og tidtaking. Hvis du vil løpe på tid, melder du deg på løp med tidtaking. Mange av de som løper går lange strekk innimellom, for løypa er relativt kupert.


Når og hvor?

Neste 7-fjellstur avholdes lørdag 28 oktober 2023. 

Løpet starter ved Kiwi på Barkåker. Adressen er Barkåkerveien 47, 3157 Barkåker . 

Det blir fellesstart for alle som er påmeldt Løpeklassen kl 12:00. Vi oppfordrer alle i mosjonsklassen til å starte 10:00-11:00 eller når det passer, husk ikke start for sent for det tar tid å gå løypa og vi stenger sekretariatet 15:30

Løypa er ferdig merket fredag kveld.                    

Vi oppfordrer alle til å melde seg på !


Viktige tider

Sekretariatet åpner ved Kiwi kl. 10.00.

Drikkestasjonen i løypa på Holt Gård er åpen fra 11.30 til 14.00.

Målområdet rigges ned kl. 15.30, så alle som vil har registrert tid må være i mål før det.


Påmelding

Arrangementet er gratis, men vi oppfordrer alle deltakere til å støtte Kirkens Bymisjon i Tønsberg ved å vippse valgfritt beløp til nr: #22015. Dette er klubbens Vipps nummer, men beløpet som kommer inn vil gå uavkortet til Kirkens Bymisjon. Merk innbetaling med "7-fjellstur". 

Tidligere har vi samlet vi inn over 54 000 kroner til Pusterommet, og vi håper å overgå dette i 2023!

Meld deg på Mosjon uten tidtaking her: https://www.webscorer.com/register?raceid=329311

Meld deg på Løp med tidtaking her:  https://www.webscorer.com/register?raceid=329310


Løypebeskrivelse

I 2023 har vi lagt om løypa litt i første skogsparti, dette fordi hogst har "ødelagt" et lite parti. Oppdatert kart under og ny GPX fil kan lastes ned.

Løypa er ca. 15,5 km lang og det er totalt ca. 400 høydemeter. Det er vanskelig å finne frem hvis man ikke er kjent, men løypa vil være godt merket. Første halvdel av løypa er veldig kupert. Du må regne med litt klatring :-) Det er mye stein og røtter, og på høsten er det ofte vått og litt gjørmete. På stien over første toppen hopper man ned på noen treplanker, og de er som regel veldig glatte. Vær forsiktig! Det er lurt å ha sko med godt grep. Nytt fra 2021 er at vi løper over tunet til Holdt gård, etter gården er det et lite parti over jorder og gjennom en passasje i skog før løypa kommer ut på asfalt, her følger man veien nedover til man kommer til gamle E-18.


Strava route: https://www.strava.com/routes/3144605985584482690

Strava segment: https://www.strava.com/segments/18767460 gammel løype 2020 og før

Gpx-fil: 7FT2023_AN_Trening_20231019.gpxResultater og løyperekorder

Løyperekorden for herrer: Fredrik Vedvik, 2018, tid 1.06.05.

Løyperekord for damer: Marthine Barth Jacobsen, 2018, tid 1.16.41.

Resultater fra tidligere år:


Praktisk informasjon til deltakere

Ansvar. Du deltar på eget ansvar og med egen forsikring. Det kreves ingen lisens for å delta.

Parkering. Se kartet under for parkering. Vi kan ikke parkere på parkeringsplassen til Kiwi, men vi kan parkere ved idrettsbanen og skolen. Vi kan også parkere på andre siden av gangbrua. Siden vi blir mange i år vil vi anbefale alle å være ute i god tid. Avtal gjerne å kjøre med andre, slik at det ikke blir så mange biler.

Startnummer. Etter at påmeldingen er stengt (fredag 29/10 kl. 20.00), vil vi lage startliste og publisere den. Fint om du sjekker listen, og finner ut hvilket startnummer du har. 

Etteranmelding. Det er mulig å etteranmelde seg, men vi håper flest mulig melder seg på innen kl. 20 fredag. Sekretariatet åpner kl. 10.00 ved Kiwi. Alle som skal gå/løpe må registrere seg i sekretariatet, og få utdelt startnummer.

Puljer og oppstilling. De som er påmeldt mosjonsklassen kan starte når de vil i perioden 10.00 til 11.00. De som skal løpe på tid starter kl. 12. Det er ikke delt opp i puljer, så det er viktig at de som mener de løper fort og er opptatt av plassering stiller seg først i startfeltet.

Startområdet. Vi blir som sagt mange deltakere. Det er viktig at vi tar hensyn til det lokale næringslivet, slik at folk kommer inn og ut på Kiwi, den lokale kafeen osv.

Målgang. Vi kommer til å lage en smal trakt inn mot mål, slik at alle passerer tidtaker.  Målområdet stenger og rigges ned kl. 15.30. Hvis du kommer i mål etter det vil det ikke være noen der å ta deg imot ...

Premiering. Premien er gleden av å ha fullført løpet 😊, og en liten kakebit.

Løypa. Løypa er merket med røde og hvite bånd, og noen piler for å markere retning. Hvis du er i tvil om hvor løypa går, løft blikket og se etter båndene.

Forholdene. Det kan være veldig vått og glatt noen steder, så regn med å bli våt og vær forsiktig. Bergene er glatte, og enkelte partier med leire er svært glatte.

Drikkestasjon. Vann og saft serveres når du er halvveis, dette skjer på Holt Gård. Drikkestasjonen er åpen fra 11.30 til 14.00. Du vil også få saft når du kommer i mål. På Holt Gård kan man også kjøpe kaffe og bolle + pizza :-)

Søppel. Hvis du har med gels eller andre ting må du ikke kaste søppel i naturen. Ta det med til drikkestasjonen eller til målområdet.

Mobiltelefon. Ta med mobiltelefon i tilfelle du eller andre skulle få problemer eller uhell.

Løypesoper. Vi kommer til å ha løypesoper bak siste løper.