Tønsbergdysten triatlon

Vi beklager, men Tønsbergdysten 2021 er AVLYST pga. restriksjoner knyttet til Kovid-pandemien.


Vi inviterer til sprint triatlon i Tønsberg lørdag 5/6-21 med start kl. 13.00. I en sprintkonkurranse svømmer man først 750 meter, så sykler man 20 km, før man avslutter med 5 km løping. Konkurransen gjennomføres på Ringshaugstranda ca. 6 km utenfor Tønsberg sentrum. Ringshaugstranda er blant Oslofjordens største og mest populære badestrender. Svømmingen foregår i en bukt beskyttet av en molo. Syklingen gjennomføres i området mellom Tønsberg og Åsgårdstrand. Den avsluttende løpingen er på sti og litt asfalt langs kystlinjen i retning Vallø. Konkurransen avholdes for 13. gang.

Konkurransen inngår i Tønsbergtrippelen sammen med Kystleden og Ringshaugsvømmen. Se egne sider for disse arrangementene.

Hvis arrangementet blir avlyst pga Kovid-restriksjoner vil vi refundere hele startkontingenten. Så, meld deg på nå, du tar ingen økonomisk risiko :-)

Er dette noe for meg?

Har du sett triatlon på TV, eller har du venner som driver med triatlon? Har du tenkt at dette hadde vært gøy å prøve? Da er dette en ypperlig anledning. I denne konkurransen er det fokus på å ha det gøy, slite litt og føle mestring. Ta en titt på bildene fra arrangementet i 2017.Påmelding og priser

Trykk på linken øverst i høyre hjørne, alternativt på denne: Lenke. Vi har et tak på 250 deltakere.

Priser

 • 450 kroner frem til 30/4
 • 550 kroner fra 1/5 til 31/5
 • 650 kroner fra 1/6 til konkurransestart

Hvis du melder deg på Tønsbergtrippelen kan du spare noen kroner - se her.

Bilder

Bildene fra arrangementet 2017, svømmingen, finner du her.

Bilder fra arrangementet 2017, syklingen her.

Bilder fra arrangementet 2017, løpingen her.

Bilder fra arrangementet 2017, målområdet her.

Lisens

Alle deltakere må ha lisens. Har du ikke helårslisens, kan du kjøpe engangslisens, kr. 0- 200 avhengig av alder. Se http://triathlon.no/lisens/ for lisensregler. Lisensen må fremvises ved henting av startnummer.

Klasser

Klasseinndelingen er i henhold til Triathlonforbundets inndeling:

 • Junior 15-19 (Sprint)
 • 20-39 (Sprint)
 • 40-49 (Sprint)
 • 50-59 (Sprint)
 • 60-69 (Sprint)
 • 70+ (Sprint)

Litt om regler og generell info

Generelt

 • Du stiller på eget ansvar

Svømming

 • Sjøtemperatur. Vi forholder oss til Forbundets regler for < 1 km distanse: Min. 13 grader med våtdrakt og min. 16 grader uten.
 • Fellesstart fra vannet 
 • Stranda er åpen for allmenheten. Det må tas hensyn til allmenn ferdsel og barn som leker i området

Sykkel

 • Non draft på sykkel
 • Ordinære trafikkregler gjelder
 • Ingen veier er stengt, men det vil være vakter ute i løypa.

Premiering

Alle som fullfører får medalje. Vinner av hver klasse premieres.

Løype

Løypebeskrivelser finner du her: Løypebeskrivelse 2018.pdf (løypa er den samme i år)

Sykkelløypa blir endret i 2018, slik at man ikke sykler så langt strekk langs fylkesveien mot Åsgårdstrand. Løypa legges i et mindre trafikkert område mellom Tønsberg og Åsgårdstrand.

Og litt ekstra info om alle etappene :-)

Svømming 750 m 

Vi kan love deg et aldri så lite kick når du står på stranda tett i tett med de gummikledde og med vann til livet kribler det nok litt. Sykkelen er allerede klar på land og joggeskoa ligger klar. Det vrimler litt av bein og armer i starten, men etter hvert blir det deg og bølgene og du ser bøyene nærme seg tak for tak. Svømmingen skal være litt tøff, og banen blir ikke lagt om selv om det både blåser og bølger en del. Det er langgrunt og du vil se bunn nesten hele tida. Noen følgebåter passer på fra utsiden. Våtdrakt er tillatt, men det er ikke lov å bruke svømmeføtter, hansker som øker handflatens areal eller snorkel. Ved anvist plass, går du opp en trapp til terrenget, og du må løpe på gresset blant strandas badegjester og opp til vekslingssonen, ca 100 m. Forventet sjøtemperatur er 16-19 gr.

Sykling 20 km 

Sykkelene parkeres i stativer noe inntrukket på Ringshaugodden. Herifra må sykkelen trilles på en marksti frem til øvre P-plass i øst, ca 60 m. Det sykles på Ringshaugveien til Skallevold, Brekkekrysset, et kort strekk på Rv 311 mot Åsgårdstrand før man tar av mot Karpinen. Fra Karpinen synkler man mot gamle Rom skole, svinger til venstre og sykler mot Oseberghaugen. Etter ca. 10 km sykling snur man og sykler samme vei tilbake. Da får du god anledning til å hilse på konkurrenter og venner :-) Ordinære trafikkregler gjelder. Her finner du et Google-kart for sykkelløypa.

Løping 5 km 

Du følger den nye (2011) betonglagte gangstien rundt stranda og helt bort til Furustrand Camping. Videre gjennom campingområdet (NB: Disk for å løpe på veien utenfor) og deretter ut på natursien som går parallelt mellom stranda og veien. Etter krysset til Vallø tar du av til venstre inn i terrenget mot Vallø og opp Frølich vei.Til høyre i Glassverksgata og vendepunktet ligger i en trekant ca 40 m foran kirkedøra du skal løpe. En vakt registerer deg.Retur samme vei tilbake, og du vil treffe på dine konkurrenter foran og bak deg. Løypa er nesten flat, bra for slitne og raske ben.Kartet er ikke ajourført ved rundingspunktet.

Sekretariat og skiftesone 

Du må parkere på de vanlige parkeringsplassene. I sekretariatet melder du din ankomst og registrerer deg. Sykkelen kan du plassere i stativet som vi har montert, se kart.Oppmøtested og registrering er i sekretariatet som har åpningstid kl. 10.30 -12.45. Dette ligger på gangveien til Ringshaugodden.Pre-race-møte kl. 12.15. Det er en WC-anlegg 60 m øst for site. På andre siden av stranda er det kiosk og her kan du få kjøpt lett bevertning. Garderober har vi dessverre ikke, men et bad på stranda byr vi på.

Rekorder 

Damer

 • 1.07.13 Kari Flottorp Lingsom, Østmarka triatlon i 2013
 • Utgår: 1.08.00 Kristin Lie, Royal Sport i 2010
 • Utgår:1.12.05 Vibeke Stærkebye Nørstebø, Royal Sport i 2009

Herrer

 • 58.46 Even S Hersleth, Østmarka IL i 2010
 • Utgår: 1.00.00 Øyvind Johannessen, Østmarka i 2009

Syklingen omgjort -180 m i 2010, og er en varig endring.

Tidligere resultater


Spørsmål og tilbakemeldinger

Hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger er det fint om du sender en epost til arrangement@tonsbergtri.no, eller kontakter oss via Facebook.Linker og filer

Løypebeskrivelse 2018.pdf


Levert av IdrettenOnline