Hyggeligt møte

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 16. Des 2018

Etter et godt møte mellom oss i Tønsberg Triathlonklubb og Frode og Anni Vittersø, er vi glade for å kunne legge gamle konflikter bak oss. Flere ting kunne blitt håndtert bedre av begge parter, og konfliktområdene burde vært ryddet opp i for lang tid siden. Partene beklager at så ikke har skjedd. Veldig mange i klubben har lagt, og legger ned, en betydelig frivillig innsats, noe Anni og Frode også gjorde i mange år.Vi er glade for at vi nå kan legge dette bak oss, se fremover, og ønske hverandre lykke til videre.7-fjellstur - informasjon til deltakere

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 19. Okt 2018

Her finner dere viktig informasjon om 7-fjellsturen som arrangeres 27/10-18. Alle som skal delta, eller vurderer å delta, bør lese igjennom dette dokumentet.


Informasjon til deltakere 2018.pdf

7-fjellstur i Tønsberg - hyggelig mosjonsløp for alle

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 27. Sep 2018

Navnet skjemmer ingen. Fjellene er kanskje ikke like høye og bratte som de i Bergen, men åsene i Undrumsdal og Brekkeskogen er det heftigste fjellområdet i Tønsberg. De ligger nord-vest mot Re, og turen er mer enn tøff nok! 


Når og hvor?


Årets 7-fjellstur avholdes lørdag 27 oktober. Start for løp med tidtaking  kl. 12.oo, (Mosjonsklassen starter kl 11:00) på Barkåker gamle jernbanestasjon (nå Kiwi). Gratis og åpent for alle. Du deltar på egen risiko og ansvar. Kun en drikkestasjon, ved gamle E18 ca halvveis.

Vi kan ikke parkere på parkeringsplassen til Kiwi, men vi kan parkere ved idrettsbanen og skolen. Kan også parkere hos Visma.

Påmelding


Meld deg på her. https://www.webscorer.com/register?raceid=147169

Arrangementet er gratis, men vi oppfordrer alle deltakere til å støtte Stiftelsen Aktiv mot kreft ved å vippse valgfritt beløp til nr: 10191. Merk innbetaling med "7-fjellstur". Les mer om Aktiv mot krefts arbeid på aktivmotkreft.no.

Velkommen til klubbmesterskap og medlemsfest!

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 21. Aug 2018

ÅPENT KLUBBMESTERSKAP

Lørdag 15.september er det duket for årets klubbmesterskap. Distansen er sprint, i samme løype som Tønsbergdysten. 

Starten går kl. 14:00. Registrering og utdeling av startnummere forgår på Ringshaugstranda fra kl. 13:00.

Påmelding i arrangement på Facebook. Vi setter pris på rask påmelding, slik at vi får oversikt over ca. antall deltagere. Fint om du også melder deg på i vårt halvmanuelle tidtakersystem på denne linken

https://www.webscorer.com/register?raceid=147955 


MEDLEMSFEST

Samme dato, kl 19:00, arrangerer vi medlemsfest på Tollboden, Tønsberg brygge. Det vil bli servert velkomstdrikke, tapas og kaffe (pris 350 kr). Påmelding er bindende og gjøres i arrangement på klubbens Facebookside. 

Foreløpig påmeldingsfrist til festen er 1.september. Det for at vi må være et visst antall påmeldte for å avholde festen. 


Velkommen!
Informasjon til deltakere i Kystleden Halvmaraton 18/8-18

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 13. Aug 2018

Viktig informasjon til alle som skal delta på Kystleden Halvmaraton lørdag 18/8-18.


Kystleden Halvmaraton - Informasjon.pdf
NM Sølv og Gull i Supersprint - for en tur til Haugesund!

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 10. Jun 2018

Samtidig som vi hadde Tønsbergdysten hjemme ble det arrangert både Supersprint Cup og NM Sprint Junior i Haugesund. Her var Tønsberg Triathlonklubb representert med fem utøvere. 

Jesper Hammelow-Berg Skelland, Tinus Bergh Pedersen og Sebastian Wernersen deltok i Supersprint som består av 375 meter svømming, 10 km sykkel og 2,5 km løping. Sebastian tok komandoen fra start og ledet etter svømmingen. Ut på sykkel lå han i en gruppe med 3 andre, men ut på løp avgjorde han med et solid rykk og la alle andre bak seg. Det ble en vel fortjent seier til Sebastian som stadig leverer gode resultater. Jesper gjorde en god svøm, men fikk det litt tungt videre i løpet og ender på en 9. plass. Tinus kom opp av vannet rett bak Jesper, men kom forbi på sykkel, avanserte videre på løp og kom inn på en flott 5. plass.

NM Sprint Junior:
Mange hadde gledet seg til årets NM for Junior og muligheten til å møte de beste i landet.
Fra vår klubb var Fannar Thor Heiduson og Cedrik Bakke Christophersen klare til kamp. Cedrik er første års junior og ny i Sprint distansen som er 750 meter svøm, 20 km sykkel og 5 km løp. Soleklar favoritt var Vetle Bergsvik Thorn som er fra Bergen, er siste års junior og en av landes beste triathleter. Som ventet tok Vetle ledelsen fra start og fikk en god luke bak seg. Etter han kom Cedrik og Erik opp av vannet. De har konkurrert tett igjennom hele fjoråret og kunne igjen presse hverandre under hele løpet. Ut på løp klarte Cedrik og få en luke og økte avstand inn mot mål. Dermed kunne Cedrik juble over et NM-Sølv og en veldig godt gjennomført løp. Fannar fikk det litt tungt på svøm og havnet litt bakpå. Han måtte jobbe hardt videre for å ta igjen utøvere på sykkel og løp. Fannar ender på en 7. plass og vet at han kan ta steg opp på listen med litt forbedring på svømmedelen.


Haugesund har vist seg fra sitt beste, med sol, varme og en tøff konkurranse.
Neste helg skal det konkurreres igjen og da står HoveTri i Arendal for tur.
Vi gleder oss!!

Foto: Mikal Iden

Praktisk info Tønsbergdysten Triatlon

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 8. Jun 2018

Nå er det rett før starten går på Tønsbergdysten Triatlon. Per dags dato er det 125 påmeldte, men med etteranmeldinger tror vi at vi runder 150. Værmeldingen er strålende, vanntemperaturen er fin og det er per dags dato ingen maneter i Tønsberg-skjærgården. Alt ligger til rette for et supert arrangement!

Vedlagt finner dere nyttig informasjon.

Tønsbergdysten Triatlon - informasjon til deltakere.pdf

BryneTRI med bra deltakelse og prestasjoner fra Tønsberg

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 4. Jun 2018


Det var en lang kjøretur til Bryne og det var godt med en ordentlig lunsj før vi sjekket inn på hotellet.
Etter dette var det ut på en treningsøkt og befaring av løypa. Den er ganske grei og uten store tekniske utfordringer. 
Fannar fikk en pungtering underveis og vi fikk heldigvis gjort et hjulbytte på sykkelen hans da og ikke under selve konkurransen.

Lørdag morgen møttes vi til felles frokost kl. 08:00 og første breifing var på hotellet kl. 09.00 - deretter gikk det slag i slag hele dagen. 

SuperSprint: 
Jesper, Tinus og Sebastian var først ut og hadde start i SuperSprint kl. 11:00.
Det var en spent gjeng som ble loset ut i vannet før startskuddet gikk. Sebastian hadde bestemt seg for å ikke slippe noen av gårde på svøm og det klarte han fint. Han var opp av vannet tidlig og kom med tetgruppa på 4 stk ut på sykkel. Tinus og Jesper gjorde det også bra på svøm og kom opp med mulighet for å hente folk som var rett forran på sykkel.
I front av teten kjører det en motorsykkel fra arrangør som skal varsle publikum og vakter om at det kommer utøvere i stor fart på sykkel. Her gjør dessverre sjåfør av motorsykkel en tabbe og kjører rett forbi runding og fortsetter et godt stykke for langt. Tetgruppa og flere andre utøvere sykler dermed for langt. Dette var litt kjedelig, men sånt kan skje. Det fikk nok ikke noe nevneverdig konsekvens for resultatlista, bortsett fra på slutttiden. Sebastian sykler smart og kommer inn som nr. 2 og etter sterk løping øker han avstand bakover og løper inn til en sterk 2. plass! Gratulerer!! Både Tinus og Jesper opplever nok noe mer rot i sykkelløypa på grunn av feilen som blir gjort i starten, men de sykler bra og begge gjør veldig bra løp.

NM Age Group: 
Det var 61 menn som stilte til start totalt og Axel (M20) tar en fin fin 34 plass. Dette var årets første konkurranse og det er mer å hente på svøm og sykkel. 
Løping så veldig bra ut og Axel må ha disponert løpet veldig bra. Det var mange som ikke klarte det og fikk det veldig tungt i varmen. Bra jobba, Axel!
Hjalmar (M65) stilte også til start. Jeg møtte Hjalmar på vei ut av skiftesonen etter svømmingen og der gav meg en kjapp oppsummering av hans opplevelse av svømmeetappen “dette var helt forferdelig”, sa han med et stort smil, ref bilde. Herlig, Hjalmar! Etter løpet la han heller ikke skjul på at svømming uten våtdrakt ikke var til fordel for han.

NM Sprint Elite, menn:
Klokken 14:30 var det tid for Fannar og Cedrik til å debutere med de “store gutta”. Selv om Kristian B. var ute med ryggsmerter og Gustav Iden ikke stilte pga allergi, så var 6 stk fra seniorlandslaget på startlinjen. En etter en blir ropt opp til start og spenningen var høy før start. Et kompakt felt på 20 stk setter et høyt tempo fra start. Våre håpefulle finner fort ut at farta er høy på svømming og de sliter med å holde følge. Gutta i tet er nok mer vant med å svømme i trisuit og ikke våtdrakt. De første kommer opp av vannet på litt over 9 minutter og det dessverre litt for stor luke mellom Cedrik og de som er oppe av vannet før han. Dermed ender han opp med å sykle alene første runden og bestemmer seg på å “vente” på 2 syklister som ligger bak. De klarer å jobbe sammen og får bra fart på de siste 2 rundene. Avstand opp til tet har så klart blitt ganske stor nå og det virker ganske håpløst å ta igjen noen av de foran. Cedrik klarer å løpe fra de han har syklet med og er ikke lang unna å ta igjen Andreas rett før mål. Det skiller kun 10 sekunder inn i mål og det er de sekundene Cedrik måtte stå i straffeboksen fordi han klarte å legge igjen svømmebrillene uten for boksen i skiftesonen (skjerpings!!). Fannar hadde det vel så tøft som Cedrik på syklingen og ble liggende mye alene og jobbe selv. Som Cedrik, så burde han også svømt noe bedre, men sykkel og løping går rimelig bra. Fannar ender på 13. plass og Cedrik på. 8. plass. Gratulerer begge to!

NM Sprint Elite, damer:
Helt til sist denne lørdagen, så var det Hannah som skulle stille til start. Det er tøft gjort å stille til i klassen for damer elite på sprint distansen. Hannah var også veldig, veldig spent på hvordan svømming ville gå og det skulle vise seg å bli ganske tungt. Hun taper mye tid her, men gjør det eneste rette. Hun legger svømmingen bak seg og fokuserer på sykkel og løp. Her tar hun igjen mye tid og flere plassernger før målgang. Respekt, Hannah!!! Gratulerer med håndteringen av løpet. 

Vi kan se tilbake på en fin tur til Bryne. En lang dag i sola, med mange fine konkurranser og prestasjoner.
Etter løpet ble det en velfortjent dusj og pizza før vi kjørte hjemover.
Søndag skulle det være NM Miks Stafett, men her manglet vil litt damer for å kunne stille lag. Tipper dette er kjempegøy å være med på, så vi får se om vi kan stille med et eller flere lag neste år!

Her kan dere se flere bilder:
http://tonsbergtri.no/gallery/...

Takk for en fin tur!
Takk til Stein og Eva som i likhet med undertegnende stilte som sjåfør, support og heiagjeng!

Ivan
Vaktplan for Tønsbergdysten Triatlon

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 27. Mai 2018

Vedlagt liste viser vaktplanen for arrangementet. 

Her finner du foreløpig vaktplan for Tønsbergdysten: Tønsbergdysten Triatlon - Vaktplan.pdf. Der det står et ? mangler vi en vakt/funksjonær. Skriv i kommentarfeltet på Facebook-gruppa hvilken vakt du eller noen i familien vil ha :-) Alternativt kan du sende en epost til arrangement@tonsbergtri.no. 

Her finner du en oversikt over de forskjellige sykkelvaktene og hvor det skal skiltes langs veien: Tønsbergdysten - hvor skal sykkelvaktene stå.doc 

Det er forventet at de som skal være med på arrangementet hjelper til med rigging og rydding.

Minner om at de som skal være vakter i sykkelløypa må ha gjennomført det obligatoriske løypevaktkurset.


Sykkelløypa i Tønsbergdysten Triatlon er ny

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 22. Mai 2018

Mange har sikkert fått med seg at sykkelløypa i Tønsbergdysten Triatlon er endret. Det er spesielt to grunner til at vi har gjort denne endringen. Den første er at vi ønsket sykkelløypa bort fra fylkesveien og inn i et roligere område. Det blir mindre trafikk og sikkerheten kan ivaretas på en bedre måte. Den andre grunnen er at vi ønsket en tur/retur løype, slik at deltakerne kan se hverandre i løypa.

Løypa er småkupert og går i landlige omgivelser. De første to kilometerne går langs kysten til Skallevold. Så svinger man venstre opp mot Brekke. Når man kommer opp til Åsgårdstrandsveien (fylkesvei) svinger man til høyre, sykler noen hundre meter og tar av til venstre mot Karpinen. Ved Karpinen tar man til høyre og sykler til enden av veien (gamle Rom skole). Der svinger man venstre. Sykler så snaue 2 kilometer før man kommer til vendingspunktet. Deretter sykler man samme vei tilbake.

Vendingspunktet er merket i asfalten med "TD - 10" og en hvit strek.


Her er link til et Google kart. Der kan dere se alle detaljene.

https://www.google.com/maps/d/...

Vakter til Tønsbergdysten

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 10. Apr 2018

I årets Tønsbergdysten har vi lagt om sykkelløypa. Hovedårsaken er at vi forventer flere deltakere, og at man av sikkerhetsmessige grunner ønsker å sykle minst mulig langs fylkesvei. 

Sykkelløypa kan du se her: Løypebeskrivelse

I løypa skal vi ha 9 vakter i kryss, og 2 vakter som varsler med fløyte når det kommer syklister inn mot fylkesveien (Åsgårdstrandsveien). Totalt 11 personer.

Vaktoversikt kan du se her: Vaktoversikt sykkelløype

Vi trenger 3 personer i kajakk eller på padlebrett som kan følge med på utøverne når de svømmer.


Det er laget en beredskapsplan som alle vakter må kjenne til. Den finner du her: Beredskapsplan Tønsbergdysten

Send en e-post til arrangement@tonsbergtri.no hvis du kan bidra som vakt. Hvis du ikke kan selv må du gjerne spørre noen i familien :-) Vakter må være over 18 år, og hvis man skal være sykkelvakt må man minimum ha gjennomført Løypevakt-kurset (er tilgjengelig som gratis e-læringskurs på www.minidrett.no). Førstemann til mølla!

Tusen takk til de som stiller opp!

Løypevakt i sykkelritt

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 10. Apr 2018

I juni 2016 ble det offentliggjort en ny utgave av «Forskrift om sykkelritt på veg» som danner grunnlaget for hvilke retningslinjer arrangører av sykkelritt på offentlig vei må følge. Den nye forskriften stiller krav til at løypevakter på sykkelritt innehar riktig kompetanse. Det betyr at alle må vakter må gjennomgå kurs. Det enkleste kurset er Løypevakt-kurset. Det er et gratis e-læringskurs som gjennomføres på under 2 timer. Det er viktig for klubben at flest mulig blir sertifiserte løypevakter, slik at man kan bidra som sykkelvakt på dugnad. Styret forventer at alle medlemmer gjennomfører dette kurset før sesongen begynner. Får gjerne familie eller venner til å ta kurset også, så kan de hjelpe oss ved gjennomføring av arrangementer.

For å ta kurset gjør du følgende. Gå inn på www.minidrett.no. Logg på med din idrettsbruker. Velg menyvalget «Påmelding», deretter «Kurs». Søk så frem kurset «Løypevaktkurs e-læring». Kurset er delt opp i moduler, så du trenger ikke ta hele kurset på en gang. Når du er ferdig er du sertifisert løypevakt :-)

Du finner informasjon om kurset her: https://ekurs.nif.no/enrol/index.php?id=369

Det neste vaktnivået er «Stasjonær vakt». Dette kurset er mer omfattende, og har også en praktisk del i tillegg til den teoretiske delen. En stasjonær vakt kan regulere trafikk. Det hadde vært supert om noen i klubben kunne tenke seg å ta dette kurset. Klubben dekker kostnadene. Hvis du er interessert, ta kontakt på arrangement@tonsbergtri.no. Du finner mer informasjon om dette kurset her: http://www.sykling.no/article/...
Kystleden Mosjonsklassen

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 27. Mar 2018

Kystleden har i alle år hatt en mosjonsklasse uten tidtaking. Nytt av året er at vi innfører en mulighet for å starte en time før den ordinære starten. De som er påmeldt mosjonsklassen uten tidtaking kan dermed velge om de vil starte en time før de andre, eller om de vil starte sammen med de andre. 

Hvis man ønsker å gå løypa, eller løpe veldig rolig, oppfordrer vi til å starte en time før de andre. 

Drikkestasjoner og opplegget ellers ser det samme, men du vil oppleve mer liv i løypa, og mange av de andre løperne når de kommer løpende forbi i full fart. 


Hvis du er i tvil om dette er moro eller ikke – sjekk ut alle de fornøyde ansiktene i bildeserien fra Kystleden 2017 (https://www.facebook.com/pg/Kystleden/photos/?tab=album&album_id=1670170236327588). 


Velkommen til et eventyr på Vestfolds vakreste kyststi.
Test av tittel

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 15. Feb 2018

sdnfknds kfjds fkjhds kjfjdshf kjdshf kjhds kjfhdskjf hsdkjhfkjdshfkjh jsdhfkj
Innkalling til årsmøte i Tønsberg Triathlonklubb

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 25. Jan 2018

Styret innkaller til årsmøte i Tønsberg Triathlonklubb.

Årsmøtet avholdes den 31.01.2018 kl 19:00 på Kompetansebyggeren Vestfold, Nordbyen 40 (Tønsberg).

Fullstendig sakliste med alle saksdokumenter ligger på : http://tonsbergtri.no/p/27133/referater

For å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst én måned, og ha betalt kontingenten. Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett. For mer informasjon om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se idrettslagets lov § 5 til § 8.

Det er laget et arrangement på FB meld deg på her så vet vi hvor mye pizza vi skal kjøpe J

Velkommen til årsmøte!

Med vennlig hilsen

styret