Løypevakt i sykkelritt

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 10. Apr 2018

I juni 2016 ble det offentliggjort en ny utgave av «Forskrift om sykkelritt på veg» som danner grunnlaget for hvilke retningslinjer arrangører av sykkelritt på offentlig vei må følge. Den nye forskriften stiller krav til at løypevakter på sykkelritt innehar riktig kompetanse. Det betyr at alle må vakter må gjennomgå kurs. Det enkleste kurset er Løypevakt-kurset. Det er et gratis e-læringskurs som gjennomføres på under 2 timer. Det er viktig for klubben at flest mulig blir sertifiserte løypevakter, slik at man kan bidra som sykkelvakt på dugnad. Styret forventer at alle medlemmer gjennomfører dette kurset før sesongen begynner. Får gjerne familie eller venner til å ta kurset også, så kan de hjelpe oss ved gjennomføring av arrangementer.

For å ta kurset gjør du følgende. Gå inn på www.minidrett.no. Logg på med din idrettsbruker. Velg menyvalget «Påmelding», deretter «Kurs». Søk så frem kurset «Løypevaktkurs e-læring». Kurset er delt opp i moduler, så du trenger ikke ta hele kurset på en gang. Når du er ferdig er du sertifisert løypevakt :-)

Du finner informasjon om kurset her: https://ekurs.nif.no/enrol/index.php?id=369

Det neste vaktnivået er «Stasjonær vakt». Dette kurset er mer omfattende, og har også en praktisk del i tillegg til den teoretiske delen. En stasjonær vakt kan regulere trafikk. Det hadde vært supert om noen i klubben kunne tenke seg å ta dette kurset. Klubben dekker kostnadene. Hvis du er interessert, ta kontakt på arrangement@tonsbergtri.no. Du finner mer informasjon om dette kurset her: http://www.sykling.no/article/...


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.