BryneTRI med bra deltakelse og prestasjoner fra Tønsberg

Postet av Tønsberg Triathlonklubb den 4. Jun 2018


Det var en lang kjøretur til Bryne og det var godt med en ordentlig lunsj før vi sjekket inn på hotellet.
Etter dette var det ut på en treningsøkt og befaring av løypa. Den er ganske grei og uten store tekniske utfordringer. 
Fannar fikk en pungtering underveis og vi fikk heldigvis gjort et hjulbytte på sykkelen hans da og ikke under selve konkurransen.

Lørdag morgen møttes vi til felles frokost kl. 08:00 og første breifing var på hotellet kl. 09.00 - deretter gikk det slag i slag hele dagen. 

SuperSprint: 
Jesper, Tinus og Sebastian var først ut og hadde start i SuperSprint kl. 11:00.
Det var en spent gjeng som ble loset ut i vannet før startskuddet gikk. Sebastian hadde bestemt seg for å ikke slippe noen av gårde på svøm og det klarte han fint. Han var opp av vannet tidlig og kom med tetgruppa på 4 stk ut på sykkel. Tinus og Jesper gjorde det også bra på svøm og kom opp med mulighet for å hente folk som var rett forran på sykkel.
I front av teten kjører det en motorsykkel fra arrangør som skal varsle publikum og vakter om at det kommer utøvere i stor fart på sykkel. Her gjør dessverre sjåfør av motorsykkel en tabbe og kjører rett forbi runding og fortsetter et godt stykke for langt. Tetgruppa og flere andre utøvere sykler dermed for langt. Dette var litt kjedelig, men sånt kan skje. Det fikk nok ikke noe nevneverdig konsekvens for resultatlista, bortsett fra på slutttiden. Sebastian sykler smart og kommer inn som nr. 2 og etter sterk løping øker han avstand bakover og løper inn til en sterk 2. plass! Gratulerer!! Både Tinus og Jesper opplever nok noe mer rot i sykkelløypa på grunn av feilen som blir gjort i starten, men de sykler bra og begge gjør veldig bra løp.

NM Age Group: 
Det var 61 menn som stilte til start totalt og Axel (M20) tar en fin fin 34 plass. Dette var årets første konkurranse og det er mer å hente på svøm og sykkel. 
Løping så veldig bra ut og Axel må ha disponert løpet veldig bra. Det var mange som ikke klarte det og fikk det veldig tungt i varmen. Bra jobba, Axel!
Hjalmar (M65) stilte også til start. Jeg møtte Hjalmar på vei ut av skiftesonen etter svømmingen og der gav meg en kjapp oppsummering av hans opplevelse av svømmeetappen “dette var helt forferdelig”, sa han med et stort smil, ref bilde. Herlig, Hjalmar! Etter løpet la han heller ikke skjul på at svømming uten våtdrakt ikke var til fordel for han.

NM Sprint Elite, menn:
Klokken 14:30 var det tid for Fannar og Cedrik til å debutere med de “store gutta”. Selv om Kristian B. var ute med ryggsmerter og Gustav Iden ikke stilte pga allergi, så var 6 stk fra seniorlandslaget på startlinjen. En etter en blir ropt opp til start og spenningen var høy før start. Et kompakt felt på 20 stk setter et høyt tempo fra start. Våre håpefulle finner fort ut at farta er høy på svømming og de sliter med å holde følge. Gutta i tet er nok mer vant med å svømme i trisuit og ikke våtdrakt. De første kommer opp av vannet på litt over 9 minutter og det dessverre litt for stor luke mellom Cedrik og de som er oppe av vannet før han. Dermed ender han opp med å sykle alene første runden og bestemmer seg på å “vente” på 2 syklister som ligger bak. De klarer å jobbe sammen og får bra fart på de siste 2 rundene. Avstand opp til tet har så klart blitt ganske stor nå og det virker ganske håpløst å ta igjen noen av de foran. Cedrik klarer å løpe fra de han har syklet med og er ikke lang unna å ta igjen Andreas rett før mål. Det skiller kun 10 sekunder inn i mål og det er de sekundene Cedrik måtte stå i straffeboksen fordi han klarte å legge igjen svømmebrillene uten for boksen i skiftesonen (skjerpings!!). Fannar hadde det vel så tøft som Cedrik på syklingen og ble liggende mye alene og jobbe selv. Som Cedrik, så burde han også svømt noe bedre, men sykkel og løping går rimelig bra. Fannar ender på 13. plass og Cedrik på. 8. plass. Gratulerer begge to!

NM Sprint Elite, damer:
Helt til sist denne lørdagen, så var det Hannah som skulle stille til start. Det er tøft gjort å stille til i klassen for damer elite på sprint distansen. Hannah var også veldig, veldig spent på hvordan svømming ville gå og det skulle vise seg å bli ganske tungt. Hun taper mye tid her, men gjør det eneste rette. Hun legger svømmingen bak seg og fokuserer på sykkel og løp. Her tar hun igjen mye tid og flere plassernger før målgang. Respekt, Hannah!!! Gratulerer med håndteringen av løpet. 

Vi kan se tilbake på en fin tur til Bryne. En lang dag i sola, med mange fine konkurranser og prestasjoner.
Etter løpet ble det en velfortjent dusj og pizza før vi kjørte hjemover.
Søndag skulle det være NM Miks Stafett, men her manglet vil litt damer for å kunne stille lag. Tipper dette er kjempegøy å være med på, så vi får se om vi kan stille med et eller flere lag neste år!

Her kan dere se flere bilder:
http://tonsbergtri.no/gallery/...

Takk for en fin tur!
Takk til Stein og Eva som i likhet med undertegnende stilte som sjåfør, support og heiagjeng!

Ivan


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.